به گزارش مشرق، روزنامه «کیهان» در ویژههای خود نوشت:
در حالی که افراطیون مدعی اصلاحات، همواره منت انصراف عارف و جهانگیری را بر سر روحانی میگذارند و طلبکاری میکنند، حسین کمالی تصریح کرد که طیف متبوع وی فاقد رای موثر بودهاند.
وی در گفتوگو با روزنامه فرهیختگان اظهار داشت: من فکر میکنم درباره انتخابات باید برنامهها را مورد توجه قرار دهیم. یکی از سه نفری که از طرف اصلاحطلبان با روحانی درباره انتخابات صحبت کرد و از ایشان خواست در عرصه حضور داشته باشد و برای حمایت از روحانی مذاکره میکرد در کنار مرعشی و موسویلاری، من بودم.
بیشتر بخوانید:
شورای عالی اصلاح طلبان چندشقه میشود؟
تیغ و ترمه اخراجیهای اصلاحات برای "لیست کارگزاران"
در سال ۹۶ بود که ما سه نفر با ایشان مذاکره میکردیم. ما در ارتباط با هیچیک از برنامههای سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی روحانی از ایشان هیچ تعهدی نگرفتیم. با ایشان هیچ گفتوگویی درباره اینکه ایشان متعهد به اجرای برنامههای مدنظر ما باشد، نداشتیم. کمالی میافزاید: در واقع به روحانی چک سفیدامضا دادیم.تشخیص ما این بود که اگر کار دست افراد تندرو بیفتد، احتمال دارد مملکت گرفتار مسائل و مشکلات بیشتری شود. بنابراین ایشان حتی اگر در یکسری کارها موفق نشود و رفتار اصلاحطلبی از خود نشان ندهد، حداقل ما را گرفتار این مسائل نمیکند.
وی در پاسخ به این سوال که، چرا در ازای این حمایت برای اجرای دستکم بخشی از برنامههای موردنظر خود هیچ تعهدی از روحانی نگرفتید؟ به هر حال شما میخواستید از او حمایت کنید، گفت: یکی از علتهای اساسی این بود که ما انتخاب دیگری نداشتیم. ما انتخابی که مورد تایید باشد و بتواند رای بیاورد و شرایط را بهصورتی دربیاورد که به وضعیت بدتری مبتلا نشویم، نداشتیم.
او همچنین در پاسخ این اشکال که «به هر حال جهانگیری فرد توانمندی بود» گفت: ایشان به اندازه کافی رای نداشت. نظرسنجی نشان میداد ایشان رای لازم را نداشت. ضمن آنکه جهانگیری هم در مجموعه همین دولت حضور دارد و عمل میکند و در بخشی از این مدیریت مشارکت دارد و در نتیجه آن هم سهیم است.
وی درباره احتمال حمایت از جهانگیری در سال ۱۴۰۰ میگوید: همیشه انتخابهای اینچنینی ما را گرفتار کرده است. انتخاب ناگزیر و از روی استیصال باید کنار گذاشته شود. باید انتخاب صحیح بر اساس برنامه و با توجه به شاخصهایی که بیان کردم، داشته باشیم. نه درباره ایشان و درباره افراد مشابه ایشان این نظر فرقی ندارد. این نوع انتخابها هیچگاه ما را به نتیجه مطلوب نخواهد رساند.